Składniki:
- Jajo 200g (4 sztuki)
- Pieczarka surowa 180g (4 duże sztuki)
- Czosnek 5g (1 ząbek)
- Natka pietruszki 12g (2 łyżeczki)
- Oliwa z oliwek 10g (2 łyżeczki)
- Jogurt naturalny 2% 30g (3 łyżeczki)
- Szczypiorek 20g (4 łyżeczki)
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić, obrać ze skorupki i przekroić na pół. Żółtka wyjąć do miski i rozgnieść, a białka ułożyć na półmisku. Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć na oliwie ze startym czosnkiem, aż woda odparuje z pieczarek. Gdy pieczarki ostygną, połączyć je z żółtkami. Farsz dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jogurt oraz sól i pieprz. Miejsce po żółtku napełnić farszem. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Twój komentarz