Aleksandra Janik
08 Czerw

Domowa granola z jogurtem naturalnym i owocami

Propozycja pysznej, domowej i zdrowej granoli.

Składniki:

  • Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
  • Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
  • Orzechy nerkowca 5 szt
  • Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10g
  • Cynamon szczypta
  • Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
  • Truskawki garść, 70 g
  • Maliny 2 szt, ok 20 g
  • Pomarańcza, ¼ plasterka, do dekoracji
  • Mięta, listek


Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wymieszać z miodem, pestkami słonecznika, orzechami nerkowca i cynamonem. Piec na blaszcze wyłożonej papierem przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Po tym czasie zostawić do ostudzenia. ¾ truskawek zblendować na gładki mus. Następnie przełożyć granolę do miseczki, na nią nałożyć jogurt, mus truskawkowy. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na granoli razem z malinami i plasterkiem pomarańczy. Ozdobić listkiem mięty.

Twój komentarz




POKAŻ