Składniki:
- 1 dynia hokkaido (około 2kg)
- 1łyżeczka suszonego tymianku
- 100g orzechów włoskich
- 125g niebieskiego sera pleśniowego
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Piekarnik należy rozgrzać do 220 stopni. Dynię dokładnie umyć, przeciąć na pół i łyżką wyciągnąć ze środka pestki. Następnie dynię pokroić w kostkę, nie musi być drobna, ani równa, ważne żeby wygodnie się jadło :) Dynię ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem. Włożyć do piekarnika na około 30-40 minut, miękkość można sprawdzać widelcem. Upieczoną dynię wyjąć z piekarnika i włożyć do miski. Posypać całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Twój komentarz