Składniki:
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 kromki chleba żytniego razowego
- 1/3 sztuki kapusty młodej
- 2 łyżeczki kopru
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka przyprawy: kmin mielony, liść laurowy, ziele angielskie
- 3 łyżki nasion soczewica
Przygotowanie:
Kapustę umyć i poszatkować. W garnku rozgrzać oliwę i dodać kapustę oraz obraną i wymieszać. Wlać bulion, dodać soczewicę, doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać, przykryć i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut, w międzyczasie 1-2 razy zamieszać. Dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować.
Twój komentarz