Aleksandra Janik
24 Sty

Serniczek z bakaliamii

Przekąska idealna na zimowe popołudnie :)

Składniki:

  • 20g (4 łyżeczki) budyniu w proszku, śmietankowego
  • 40g (4 łyżki) erytrolu
  • 1 jajo 
  • 75g (1/2 kubka) jogurtu naturalnego 
  • 15g rodzynek suszonych 
  • 250g (1 kostka) ser twarogowego chudego mielonego 
  • 10g (1łyżeczka) skórki z pomarańczy 
  • 0,5g (kilka kropli) ekstraktu z wanilii 


Przygotowanie:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.

Twój komentarz




POKAŻ