Składniki:
- 20g (4 łyżeczki) budyniu w proszku, śmietankowego
- 40g (4 łyżki) erytrolu
- 1 jajo
- 75g (1/2 kubka) jogurtu naturalnego
- 15g rodzynek suszonych
- 250g (1 kostka) ser twarogowego chudego mielonego
- 10g (1łyżeczka) skórki z pomarańczy
- 0,5g (kilka kropli) ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Twój komentarz