Aleksandra Janik
10 Luty

Pieczone pączki twarogowe z marmoladą różaną

Tłusty czwartek już jutro. Co zrobić będąc na diecie? Odmówić sobie całkowicie? A może pozwolić na tylko jednego?

Złoty środek to pączek w wersji light :)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżeczek marmolady różanej.


Przygotowanie:
Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posypać pudrem z ksylitolu.

Twój komentarz




POKAŻ