Składniki:
- 1 jajo
- 100g fileta z kurczaka
- 1 łyżka groszku zielonego konserowanego
- 1 liść laurowy
- 1 marchew
- kawałek selera korzeniowego
- ziarenko ziela angielskiego
- 1 pełna łyżeczka żelatyny
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.
Twój komentarz