Aleksandra Janik
26 Marz

Świąteczny bigos z cukinii

Świąteczny bigos w lżejszej wersji z cukinią. Koniecznie wypróbuj :)

Składniki:

  • 1/2 sztuki cukinii
  • 1/2 sztuki cebulii
  • 150g fileta z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 kromka pieczywa razowego

Przygotowanie:

Mięso należy umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej mięso z cebulą. Cukinię pokroić w plasterki a następnie w paski. Do garnka wlać kilka łyżek wody, dodać cukinię i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż cukinia będzie miękka. Następnie w razie potrzeby odcedzić nadmiar wody, dodać przecier pomidorowy, mięso z cebulą i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem.

Twój komentarz




POKAŻ