Aleksandra Janik
10 Maj

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem

Frittata idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie, dla miłośników potraw jajecznych :)

Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka mleka 1,5%
  • 1/2 małej sztuki (35 g) kiełbasy z kurczaka
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1/2 średniej sztuki (35 g) cebuli
  • 3 plastry (45g) sera mozzarelli
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz


Przygotowanie:
Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ