Aleksandra Janik
13 Wrze

Faszerowana cukinia

Bestsellerowy hit na jesienny stół, który sprawdzi się w każdym domu.

Cukinia faszerowana

  • 1 duża cukinia
  • 100g mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki kaszy kuskus
  • 50g sera feta


Cebulę należy posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ