Aleksandra Janik
09 Luty

Pizza z szynką parmeńską i rukolą

Z okazji dnia pizzy, przepis na domową i przepyszną pizzę z szynką parmeńską i rukolą :)

Składniki:

  • Spód do pizzy gotowy Gusto Bello (Biedronka) 1 szt (140g) 396 kcal
  • Oregano pół łyżeczki  (1,5g) 4 kcal
  • Passata pomidorowa 15 łyżeczek (150g) 36 kcal
  • Przyprawa Bazylia pół łyżeczki (1,5g) 3 kcal
  • Ser mozzarella półtłusty  4 plastry (60g) 152 kcal
  • Szynka Parmeńska 2 plastry (20g) 45 kcal
  • Pomidorki koktajlowe 1 garść  (100g) 26 kcal
  • Rukola 1 garść (20g) 3 kcal

Przygotowanie:

Passatę wymieszać z solą, pieprzem, bazylią, oregano lub ulubionymi ziołami, posmarować spód. Ułożyć plastry sera i szynki. Piec 10 min. w temperaturze 200 C lub przygotować na gorącej patelni pod przykryciem do rozpuszczenia sera. Wierzch posypać rukolą. 

Twój komentarz




POKAŻ