Aleksandra Janik
30 Kwie

Muffinki jajeczne ze szparagami

Pyszny przepis na sezonowe muffinki

Składniki (5 sztuk):

  • 5 jajek 
  • 5 szparagów 
  • 1 łyżeczka oliwy 
  • 50g papryki 
  • 25g pora 

Przygotowanie:
Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ